Fit4kid network

EU FITSLOVENIJAtm

Fit4kid network je mednarodni projekt, ki vključuje 6 pilotskih evropskih držav (Slovenija, Španija, Nemčija, Velika Britanija, Islandija, Bolgarija). Naš vrtec se je pridružil skupini petnajstih modelnih vrtcev za centraliziran evropski projekt Fit4Kid network, ki bo postal mentorski vrtec. Projekt traja od 1. 10. 2015 do 31. 3. 2017.

Fit4Kid model je sestavljen iz motivacijske pedagogike, izobraževalnih programov, tehnik, vsebin in smernic, ki se bodo osredotočale na povečano uporabo vadbe in telesne dejavnosti v predšolskem in osnovnošolskem obdobju. Model izobražuje vzgojitelje, da bi znali sočasno aktivno spodbuditi možgane in telo ter s tem povečati učinkovitost pri učenju in izboljšati učne spretnosti ter sposobnosti.

Aktivnosti mreže bodo usmerjene na prilagoditev in prenos obstoječega primera dobre prakse v Republiki Sloveniji, ki bo osredotočen na razvoj spretnosti med vzgojitelji in multiplikatorji, izboljšanje učnega okolja in možnosti za učenje med predšolskimi otroki ter s tem izboljšanje njihovih psiho-fizičnih sposobnosti (gibalnih in kognitivnioh) in zdravja.

Projekt poteka pod vodstvom Barbare Konda, univ. dipl. fiziologinje, direktorice mednarodnega projekta Fit Slovenija™

zastava himna certif
(Ogledano skupaj: 618, današnjih ogledov: 1)

Morda vam bo všeč tudi...