Druženje s prvošolci

Prišel je dan nepozabnega srečanja s prvošolci, ko so nas slednji z učiteljico Marjeto povabili na obisk v šolo. Ob našem prihodu so nam zapeli pesem za dobrodošlico in nas prijazno posadili v svoje klopi. Vsak prvošolec je vzel pod okrilje enega vrtčevskega otroka in mu pomagal pri nalogah, ki so sledile. Naučiti so jih namreč želeli abecedo. Slednjo so otroci postopoma usvajali na zelo zabaven način: črke so oblikovali iz plastelina, jih risali v pesek, »zašili« v podlago, svoje pridobljeno znanje pa zabeležili v učni list.

Naslednje snidenje s prvošolci je potekalo v naravi na bližnjem travniku. Učiteljica Jasna je za vse otroke pripravila nekaj zanimivih izzivov: na travnati planjavi so iskali raznolike cvetlice, bilke, trave in jih narisali na list ter poimenovali. Nato pa so vajo ponovili še s travnatimi živalcami, ki so jih pozorno opazovali pod lupo, kasneje pa jih nežno vrnili v njihovo okolje.
Druženje s prvošolci ni bilo samo poučno, marveč tudi zelo zabavno. Poleg novih vsebin in trenutkov v šoli »za pokušino« so otroci krepili socialno –prijateljske odnose, zavedajoč se, da je v prijateljstvu moč, v moči pogum, v pogumu pa možnost poti do boljšega jutri za vsakega posameznika in hkrati za vse nas.

Zapisala: Karmen Banovac

(Ogledano skupaj: 361, današnjih ogledov: 1)

Morda vam bo všeč tudi...