Pravljični december v vrtcu Sveti Peter

Mesec december je v našem okolišu po navadi jesensko obarvan, zato sami poskrbimo za zimsko vzdušje z dekoracijo hodnika, garderobe ter naših igralnic. Tako pričaramo praznično vzdušje, ki traja cel mesec.
Nestrpno smo pričakovali obisk prvega moža po imenu Miklavž. Na vrvico smo obesili vsak svojo nogavico in z zanimanjem čakali kaj nam bo pustil. S piškoti, jabolkom in kozarcem mleka smo poskrbeli, da se bo malo okrepčal. Razveselil nas je s sladkimi dobrotami. Tudi sami smo bili pravi slaščičarski mojstri, saj smo naredili zelo okusne kokosove kroglice.
Z gledališko predstavo »Kako sta Bibi in Gusti sipala srečo«, ki sta jo zaigrali vzgojiteljici, smo priklicali babico Zimo, ki je s seboj prinesla nekaj majcenih, drobnih snežink kar v našo igralnico. V zahvalo smo ji zapeli nekaj zimskih pesmic. Kmalu zatem je naš vrtec obiskal težko pričakovani tretji mož. S sivo kučmo, belo brado, velikim košem in knjigo polnih želja nam je zaigral lutkovno predstavo o miškah in siru. Bilo je res čarobno. Najpogumnejši so zapeli pesmico in zaplesali. Z velikim veseljem smo odvijali darila, ki nam jih je pustil pod smrekico. Te čarobne trenutke smo delili tudi s šolarji. Dan pred počitnicami so nas povabili v »šolski kino«, pripravili so nam vstopnice za ogled risanke, kako je Nodi rešil božič.
Kot vsako leto smo imeli tudi to leto tradicionalni pohod s čarobnimi lučkami. S starši in otroki smo se dobili pred kulturnim domom v Svetem Petru. Med pohodom smo bili zelo pozorni na namige škratkov, kam so nam skrili zlate cekinčke. Rdečo vrečo smo odkrili pod kupom jesenskega listja pri vrtčevskem igrišču. Zaključek srečanja so popestrili otroci iz starejše skupine s plesom in pesmico.
Pravljične trenutke so nam pripravile pogumne none, ki so se z veseljem odzvale povabilu. Vsaka nam je povedala pravljico iz svojega otroštva in druženje popestrila s petjem.
December brez praznične glasbe ne bi bil tako poseben. Ob zvokih glasbe smo peli, plesali in se nagajivo hihitali.
Leto smo zaključili z okusnim slovesnim kosilom in z otroškim šampanjcem, nazdravili zaključku starega leta.

Zapisala: Nina Jankovič

(Ogledano skupaj: 327, današnjih ogledov: 1)

Morda vam bo všeč tudi...