33. festival TPLG

33. FESTIVAL TURIZMU POMAGA LASTNA GLAVA, ki ga razpisuje TZS, je letos potekal 2. aprila v Novi Gorici, kjer smo se učenci OŠ predstavili na turistični tržnici.
Za nas, učence OŠ Sečovlje in hkrati člane TK, je bila ta tržnica nekaj posebnega, saj je bila deseta, ki smo jo na šoli izpeljali do konca.
Naša izvirna predstavitev s prikazanim kupom soli, jadrnico, solnicami in učenci 5. razreda oblečenimi v solne kristalčke je med mimoidočimi vzbudila še posebno zanimanje. Ugotovili smo, da velja pregovor: »MANJ JE VEČ«.
»Zažgale« so tudi naše tablice, kjer smo imeli predstavitev našega kraja z aplikacijami. Žirija se je večkrat vrnila in poslušala naše pridne »turiste«, kako so z ljubeznijo in navdušenjem prikazali našo dragocenost: SOLNI CVET V DRAGOCENI SOLNICI z motom: ŠČEPEC SOLI V NAŠIH SOLNICAH ŠE BOLJE DIŠI.
Nagrada, DVE ZLATI PRIZNANJI (za sodelovanje in najboljšo turistično tržnico), ki so jo učenci prejeli, je v skupino prinesla zasluženo evforijo. Ponosni smo na naše delo, zavedamo se ljubezni do domačega kraja in uspehov. Vemo, da brez povezovanja z mnogimi delavci naše šole ter s članicama TD zagotovo ne bi uspeli realizirati tako bogatega in raznolikega dela. Zato prav vsem iskrena hvala, našim »turistom« pa iskrene čestitke.

No … našega druženja članov krožka in hkrati udeležencev 33. državnega tekmovanja TPLG še ni konec. Pridno in neutrudno se pripravljamo na stojnico, ki bo 24. aprila v Mariboru.

Učiteljica Neli Romanello

(Ogledano skupaj: 234, današnjih ogledov: 1)

Morda vam bo všeč tudi...