Državno tekmovanje iz italijanščine na OŠ Sečovlje

Pod okriljem Društva učiteljev italijanščine Slovenije (DUIS) smo v soboto, 5. marca na naši šoli gostili državno tekmovanje iz znanja italijanščine.

Tekmovanja se je udeležilo 83 učencev oz. dijakov s svojimi mentorji. Tekmovanje je potekalo na dveh oz. štirih nivojih:

  • tekmovalci iz osnovnih šole (učenci 9. razredov) – višji nivo,
  • tekmovalci iz osnovnih šole (učenci 9. razredov) – osnovni nivo,
  • tekmovalci iz srednjih šol (dijaki 3. letnikov) – višji nivo,
  • tekmovalci iz srednjih šol (dijaki 3. letnikov) – višji nivo.

Državnega tekmovanja na:

  • višji ravni se udeležijo učenci, ki se učijo italijanščino kot drugi jezik (obvezni predmet v okviru veljavnega predmetnika za osnovno šolo na narodno mešanem območju Slovenske Istre).
  • osnovni ravni se udeležijo učenci, ki se učijo italijanščino kot tuji jezik (izbirni ali neobvezni predmet).

Po sprejemu udeležencev, kjer so naši učenci pripravili kratek kulturni program ter pozdravu naše ravnateljice Mirele Flego, predstavnice naše sosednje šole Scuola elementare Vincenzo e Diego de Castro Fulvie Poletti in predsednice DUIS-a Jane Kenda, se je pričel prvi del tekmovanja. Tu so se tekmovalci preizkusili v bralnem razumevanju ter poznavanju in rabi jezika. Sledila je malica, nakar je tekmovalce čakal še drugi del tekmovanja – pisno sporočanje (spis).

Tekmovalci in mentorji so bili zadovoljni z organizacijo tekmovanja, navdušenost pa so izkazali tudi nad urejenostjo naše šole ter čudovitim pogledom na soline. Klub temu, da so hodniki in stopnišča naše šole skorajda kot labirint, ni bilo težav, saj so naši učenci – reditelji odlično opravili svoje delo tudi pri sprejemu in usmerjanju obiskovalcev.

V mesecu maju bo na naši šoli potekala prireditev s podelitvijo priznanj in nagrad najboljšim na tem tekmovanju.

Ingrid Medoš

(Ogledano skupaj: 458, današnjih ogledov: 1)

Morda vam bo všeč tudi...