Šola v naravi Trilobit

Učenci 4. in 5. r. bodo od 16. do 20. januarja 2017 uživali v zimski šoli v naravi, v CŠOD Trilobit.
Vsem želimo prijetno smuko in druženje.
Za vse informacije lahko pokličete v tajništvo na tel. 671 26 00.

Utrinki iz šole v naravi – Trilobit

1. DAN

V Trilobit smo prispeli.
Snega se razveselili in v sobe se namestili.
Smuči preizkusili in se na nočni pohod z lučkami odpravili.
Snežni pozdrav.

Ponedeljek
Včeraj se je pričela naša zimska šola v naravi. In prav zares je zimska: sneg nas obdaja z vseh strani. Kot nalašč za kepanje in ostale norčije.
Ob prihodu v CŠOD Trilobit so nas pričakali prijazni učitelji. Namestili smo se po sobah in kmalu so se pričele dejavnosti: iskanje ustreznih smuči, spoznavanje teka na smučeh in FIS pravil. Seveda ni zmanjkalo časa za druženje. Vsaka soba si je izbrala svoje ime in se predstavila z ilustracijo. V domu so z odlično hrano poskrbeli tudi za naše želodčke.
Dan smo zaključili z nočnim pohodom. Utrujeni, a polni lepih vtisov, smo mirno zaspali.

Torek
In končno je napočil prvi dan smučanja. Po zajtrku smo se, oblečeni kot medvedi, zapeljali proti Kranjski Gori. Glede na naše predznanje v smučanju so nas razvrstili v različne skupine. Nekateri smo vztrajno teptali sneg, drugi pa vijugali po položnih in strmih progah. Popoldne je ena skupina odšla na daljši pohod do Zoisovega parka na Pristavi. Druga se je z velikim zanimanje podala na tek s smučmi. Zadnja aktivnost drugega dne nas je še posebej pritegnila. Vlivali smo odlitke fosilov in si ogledali film o narcisah in drugih alpskih cvetlicah. Super smo se imeli.

Sreda
Danes smo bili vsi že pravi smučarji. Nič več nismo teptali snega, temveč smo se na hrib zapeljali z vlečnico. V dolino smo prišli vsi, nekateri hitreje, drugi počasneje. Popoldne sta se skupini zamenjali in ponovili smo včerajšnje dejavnosti. Tisti, ki smo bili na pohodu, smo tudi drsali (s snežkami) po zaledenelem jezeru. Ostali pa smo se preizkusili v rokometu na tekaških smučeh. Zvečer smo barvali odlitke in spoznavali zgodovino Jeseniškega železarstva.

Četrtek
Zaradi bolezni je danes nekaj učencev predčasno zaključilo šolo v naravi. Želimo jim hitro okrevanje. Smučarji pa smo se ponovno podali na bele strmine. Spremljalo nas je lepo sončno vreme, a je bilo kljub temu zelo mrzlo. V popoldanskem času smo si ogledali 109 let staro hidroelektrarno. Spoznali smo tudi kaj so prevodniki in izolatorji. A najlepše je bilo, ko smo se s hriba spuščali s plastičnimi sanmi. Po večerji se je vsaka soba predstavila z izvirno točko. Kuhar Niaz je slavljenca Matijo Deklevo presenetil s slastno torto.

Petek
Po dopoldanski smuki se jutri vračamo domov, v ljubeč objem staršev.

(Ogledano skupaj: 855, današnjih ogledov: 1)

Morda vam bo všeč tudi...