Koncert MPZ Faros

MEDGENERACIJSKI KONCERT MPZ FAROS V SODELOVANJU S POŠ – OPZ SV. PETER

V Novi vasi nad Dragonjo je v soboto, 16. marca 2019, v večernih urah potekal medgeneracijski koncert MPZ Faros s sodelovanjem POŠ – OPZ Sv. Peter.
Pobudo za sodelovanje na koncertu sem dobila od sodelavke Neli Romanello, ki je sama predsednica omenjenega društva FAROS – Univerze za tretje življenjsko obdobje.
Dogovorjena sem bila z go. Jerico Filli, ki je kot zborovodja in organizatorka samega koncerta pripravila program, ki je vključeval umetne, ljudske in znane popevkarske pesmi. Naš skromen OPZ Sv. Peter – podružnične šole Sv. Peter je bil vključen v program z dvema skladbicama: prva se je glasila Lepši svet (Mojca Robič), druga pa je bila znana ljudska, ki jo vsi poznamo: Regiment. Slednjo so pevci poleg petja spremljali na male inštrumente, kar je veliko težje kot samo petje. Vincent in Mia iz 1. b razreda sta med pesmijo odigrala Regimenta in ljubico. Otroci, ki obiskujejo OPZ Sv. Peter, imajo že nekaj let svoje noše, kar še bolj poudari njihovo prisrčnost in domačnost, ki je povezana z omenjenimi vasmi (Sv. Peter, Nova vas).
Glavno vlogo je na medgeneracijskem koncertu nosil MPZ Faros pod taktirko ge. Jerice Filli, ki jih je s predanostjo in vnemo vodila skozi prireditev.
Zapeli so kar nekaj zanimivih pesmi, tudi v dvoglasju: Malo miru, Zila, Kje so tiste stezice, Sem pravi Primorec in druge.
Sam namen koncerta je imel zanimiv in vedno bolj obojestransko pomemben pomen, to je medgeneracijsko druženje s pesmijo. Zato smo koncert zaključili s skupnim petjem znane ljudske pesmi Moja mati kuha kafe. Voditelj prireditve, g. Aljoša Pucer, je skozi program prisrčno zabaval občinstvo v svojem narečju, prav tako je spregovoril z županom, g. Đeniom Zadkovičem, da se je tudi sam odzval in povedal nekaj svojih anekdot, kako je bilo, ko je bil sam učenec. Program s pristnim domačim vzdušjem je vse prisotne nasmejal in nam polepšal konec tedna.
Ob zaključku prireditve je predsednica društva Faros, ga. Neli Romanello, spregovorila nekaj besed o samem delovanju društva in se zahvalila vsem, ki so se na koncert odzvali s svojo prisotnostjo. Sledil je družabni večer, kjer smo ob dobrotah, ki so jih pripravili domačini, peli pesmi in se družili med seboj. Odraslim je pognalo kri po žilah odlično vino vinarjev: g. Valterja Pucerja iz Nove vasi in g. Uroša Rojaca iz Gažona.
Takih dogodkov bi moralo biti v prihodnje vedno več.

Napisali: Karmen Fonda, Jerica Filli in Neli Romanello

(Ogledano skupaj: 282, današnjih ogledov: 1)

Morda vam bo všeč tudi...