Na morju – 3.a na izletu z ladjo

V sredo, 22. junija 2022, smo tretješolci preživeli najlepši dan v šoli oz. na morju.

Zjutraj smo se z avtobusom zapeljali do Portoroža. Na glavnem pomolu v Portorožu nas je že čakala ladja z njeno posadko. Kapitan Darko nam je pomagal pri vkrcanju na ladjo in nam povedal pravila, ki se jih moramo držati na morju.

Odpluli smo proti Seči in se zasidrali pri školjčišču pri Sečoveljskih solinah. Gospa Suzana nam je povedala veliko zanimivosti o razvoju in rasti školjk – klapavic. Ogledali smo si, kako rastejo pod bojami. Skupaj z gospo Suzano smo pripravili “pedoče na buzaro”. Učenci so poskušali kako dobre so školjke, eni so jih prvič okusili in so bili navdušeni nad okusom. Nato so se učenci oblekli v kopalke in se pogumno pognali oz. skočili v globoko morje. Pravi užitek! Veselo smo plavali, se potapljali z maskami in skakali na glavco, bombico, na noge, pa tudi na ploh … Po enournem kopanju, čofotanju nas je na ladji že čakal okusen file brancina, ki ga je kuhar spekel na žaru, ki ga imajo na ladji. Res je bilo dobro to kosilo na ladji, njami. Nato nas je kapitan Darko popeljal na ogled Piranskega zaliva, kako lepo je bilo občutiti veter v laseh, fantje pa so poprijeli tudi za krmilo.

Po prekrasnem izletu z ladjo, nas je kapitan – Rokov tata – še počastil z osvežujočim sladoledom.

Hvala Rokovemu tatiju in njegovi posadki za ta prekrasen dan. Na ladji smo se imeli zelo lepo, spoznali smo zanimivosti o školjkah in o morju, se naplavali in naskakali. Super je bilo.

Preživeli smo nepozaben in najlepši dan.🌞⛵🌊

Irena Rupena

(Ogledano skupaj: 387, današnjih ogledov: 1)

Morda vam bo všeč tudi...