Tradicionalni slovenski zajtrk

Tudi v našem vrtcu je potekal projekt »Tradicionalni slovenski zajtrk«, ki je sicer prvič potekal v letu 2011, ko otroci v vrtcih in osnovnih šolah zajtrkujejo kruh, mleko, maslo, med in jabolka – vse domačega izvora.
Namen projekta je izobraževati, obveščati in ozaveščati otroke in mladino ter vzporedno tudi širšo javnost o pomenu zajtrka v okviru prehranjevalnih navad, pomenu in prednostih lokalno pridelanih živil slovenskega izvora, pomenu kmetijske dejavnosti in čebelarstva za pridelavo, okolje, gospodarske dejavnosti in za širše okolje, o pravilnem ravnanju z odpadki, ki nastajajo pri vsakodnevnih dejavnostih ter racionalnem ravnanju z embalažo.
Pomembno je tudi splošno ozaveščanje otrok in mladine o pomenu zdravega načina življenja, vključno s pomenom gibanja in izvajanja športnih aktivnosti.

(Ogledano skupaj: 160, današnjih ogledov: 1)

Morda vam bo všeč tudi...