Veseli december v vrtcu Sečovlje

Letos je bil veseli december še lepši in še bolj prazničen, saj smo ga dočakali v novih prostorih vrtca. Praznično vzdušje smo si pričarali tudi z izdelavo zimske dekoracije hodnika, garderobe ter naših igralnic. Veliko smo ustvarjali pri likovnih delavnicah. Pričeli smo z izdelovanjem novoletnih voščilnic, katere smo tudi prodajali in prispevek namenili šolskemu skladu.

V vrtcu nas je obiskala »Babica Zima«, katera je pregnala jesensko vreme in nam prinesla težko pričakovano zimsko vzdušje. Skupaj z »Babico Zimo« smo si ogledali gledališko predstavo z naslovom »Kje je smrečica?«, ki smo jo pripravili vzgojitelji. Na koncu smo babici zapeli cel venček pesmic ter zaplesali. Predšolski otroci so nam zaigrali gledališko predstavo »Zrcalce«.

V teh prazničnih dneh smo zelo neučakani čakali obisk dedka Mraza, ki nas je razveselil z lutkovno predstavo »Rdeča kapica«. Pogumni otroci so mu tudi zapeli pesmico in za nagrado dobili bonbonček. S seboj je prinesel velik koš daril, ki so nas čakala po igralnicah. Z velikim veseljem smo jih odvili in se z novimi igračami igrali.

V tem čarobnem decembru smo bili tudi kuharsko razpoloženi. Pekli smo pice, s katerimi smo se okrepčali na večernem pohodu po Parenzani. Vzdušje je bilo naravnost pravljično, saj smo s seboj imeli čarobne lučke, ki so v temi svetile kot majcene zvezdice. Ker smo zelo sladkosnedi, smo si pripravili tudi sladkosnedo dopoldne, kjer smo pripravili muffine, tiramisu, razpokance in carski praženec.

Veseli december ne bi bil vesel brez prepevanja in rajanja ob zvokih praznične glasbe. V skupnem prostoru smo si priredili mini zabavo, kjer smo ob zvoku kitare peli, plesali in se super imeli. Naše kuharice so se potrudile in za nas pripravile slavnostno kosilo. Za čarobno vzdušje pa smo poskrbeli sami, z čarobnimi lučkami na naših mizicah in glasbo.

Zapisala: Nina Jankovič, Andrej Žibert

sec-dec2 sec-dec3 sec-dec4 sec-dec5 sec-dec1

(Ogledano skupaj: 298, današnjih ogledov: 1)

Morda vam bo všeč tudi...