Nagradni obisk – Naša mala knjižnica

V sredo, 30. 5. 2018, smo na šoli imeli poseben obisk. Obiskala sta nas umetnika iz Belgije, in sicer avtor zabavne zgodbe Pozor, huda babica, Stefan Boonen, in njen ilustrator, Melvin. Obisk so si prislužili učenci, ki so se v tem šolskem letu vključili v projekt Naša mala knjižnica, ki ga organizira KUD Sodobnost International. Med šolskim letom so namreč aktivno brali in ustvarjali.

Gosta sta prijetno popestrila šolsko dopoldne. Avtor nam je v nam popolnoma tuje zvenečem jeziku prebral del knjige, ilustrator pa je ob tem risal zabavne ilustracije. Učencem je dal tudi kar nekaj zanimivih nasvetov za risanje, tako da so nato nastale zanimive upodobitve svinje grmičarke, ki nastopa v knjigi. Učenci so ji skupaj z ilustratorjem dodali še marsikakšno podrobnost, ki je v knjigi ni. Domišljija res nima meja. Ilustracijo s temi zabavnimi dodatki in podpisoma obeh umetnikov smo dobili tudi mi.

V prijetnem vzdušju smo se nato poslovili v pričakovanju nove sezone Naše male knjižnice in v upanju, da dobimo še kdaj tak obisk.

Mentorici Barbara Semolič in Marja Filipčič Mulič

(Ogledano skupaj: 660, današnjih ogledov: 1)

Morda vam bo všeč tudi...