Velikonočne delavnice skupaj s starši

Prijetno druženje na popoldanskih velikonočnih delavnicah, 18. 4. 2019, je obrodilo lepe in unikatne sadove.
Na OŠ Sečovlje, smo učiteljice, ki poučujemo v podaljšanem bivanju, organizirale velikonočne delavnice skupaj s starši. Organizatorka celotnega programa, sodelavka Nina Čurin, nas je seznanila s samim potekom in organizacijo dela, ter predstavila kratek uvodni program pred pričetkom delavnic. Vsaka izmed nas je imela svojo nalogo, da je delo lažje in hitreje steklo.
Nina je napisala kratek kulturni program, ki je vseboval zabaven skeč, otroški pevski zbor iz 1.a in 1.b razreda z dvema pesmicama. Povezovalno nit programa sta vodili učenki Neja Brčina iz 5.a in Tinkara Jerebica iz 3.b razreda. Po zaključenem kulturnem programu, so se po predhodnem vpisu, starši s svojimi otroki porazdelili v razrede oziroma delavnice. Izbrale smo štiri delavnice. Pripravljen je bil obširen nabor ročnih ustvarjanj; od velikonočnih dekoracij iz filca, plastenk, barvne lepenke in okrasnih dodatkov; dekoracija izpihanih jajc, lahko so bila tudi plastična; izdelava različnih velikonočnih košaric in kot zadnja štafetne igre na atletskem igrišču, kjer so se starši in otroci preizkušali v različnih športnih spretnostih.
Namen samih delavnic je bil skupno druženje ob sproščenem izdelovanju velikonočnih stvaritev, ki smo jih ob zaključku fotografirale. Svoje unikatne mojstrovine so otroci s svojimi starši odnesli domov, kjer bodo krasile njihove bogato obdarjene mize z velikonočnimi dobrotami.

Učiteljice v podaljšanem bivanju

(Ogledano skupaj: 651, današnjih ogledov: 1)

Morda vam bo všeč tudi...