Otvoritev parka Sonce

OTVORITEV PARKA SONCE: »DAN V PARKU« 21.5.2022 – OD 10H DO 23H

– Otvoritev parka in nagovor župana Đenia Zadkovića ter fanfare Pihalnega orkestra Piran
– tekma državnega pokala Pumpaj Slovenija s spremljevalnim programom
– dobrodelni program Grbine so fine
– gostinska ponudba
– večerni koncertni program

Dirka Pumpaj Slovenija šteje za točke slovenskega pumptrack pokala. Samo tekmovanje sestoji iz kvalifikacij, kjer se najhitrejši tekmovalci uvrstijo na osrednje tekmovanje se med seboj pomerijo v izločilnih dvobojih v vožnjah na čas.
Spremljevalni program Grbine so fine je brezplačen animacijski program, kjer se bodo lahko najmlajši otroci (od 4 do 8 let) preizkusili na spretnostnem poligonu v sedmih Foksijevih kolesarskih izzivih. Spremljal in spodbujal jih bo lisjak Foksi, maskota OKS-ZŠZ, ki je za vse vztrajne pripravil posebno pozornost.

Nekoliko starejši otroci (od 9 let naprej) pa se bodo lahko udeležili Foksijeve male pumptrack kolesarske šole, kjer bodo pod strokovnim vodstvom inštruktorjev Kolesarske zveze Slovenije spoznali, kako varno uporabljati pumptrack poligon in postati odličen kolesar. Na voljo bo tudi brezplačna izposoja BMX koles.

Za dobro vzdušje bo skrbel tudi pumptrack ambasador Filip Flisar.

Z dobrodelno akcijo En krog za razvoj, se bo na lokalnem pumptrack poligonu v času dogajanja izvedlo dobrodelno kolesarjenje.

Nosilca projekta sta Olimpijski komite Slovenije-Združenje športnih zvez (OKS-ZŠZ) in Kolesarska zveza Slovenije (KZS).

URNIK SOBOTA, 21.05.2022

Grbine so fine (spremljevalni program)
Foksijevi kolesarski izzivi 10:00 – 13:00
Foksijeva Kolesarska šola 10:00 – 13:00
En krog za razvoj 17:30 – 18:30

Pokalna dirka Pumpaj Slovenija

Prijave 11:00 – 12:30
Prosti trening za tekmovalce 12:30 – 13:30
Kvalifikacije 14:00 – 15:30
Začetek tekmovanja 16:00 – 17:30
Razglasitev zmagovalcev pumptrack dirke 18:45

11:00 – 11:15 Svečana otvoritev parka s Pihalnim Orkestrom Piran
11:30 – 16:00 Delavnica ZAVIJ, ZALEPI, POSPREJAJ!
11:30 – 16:00 Spremljevalni športni spremljevalni program

  • Plezalna stena
  • Fitnes na prostem

POSEBNI GOST: CENE PREVC

19:30 – 22.30 Koncert Heavenix s predskupinama Masayah in Boom
19:30 – 20:00 Fantovska skupina (Boyband) BOOOM
20:00 – 20:30 MASAYAH ( rap/hiphop)
20:30 – 22:30 HEAVENIX ( Rock band) do 22h/22:30

BOOOM

Booom!-ovci imamo radi tudi glasbo prejšnih desetletij, od Jazza, Doo-wop-a ter Rock’n’rolla v 40ih in 50ih, do Diska, Funka, Pop-Rocka iz 80ih, R’n’B-ja 90ih, do današnjega Popa. Iz vseh teh žanrov tudi črpamo inspiracijo in se od teh izvajalcev učimo.

MASAYAH

Masayah je prebrisana najstnica, ki ceni drugačnost in zabavo. Njen cilj je širiti ljubezen na enak način kot jo pridobi sama. Z glasbo živi, glasbo ustvarja in glasbo deli – vsakič z večjim nasmehom na obrazu.

Mia Puhar Rodin z umetniškim imenom Masayah (ima zanimivo osebno zgodbo, kako se je odločila za to ime) je 18-letna glasbenica iz Ankarana. Rojena je 21.3.2001. Ukvarja se s hip-hop in akustično glasbo. Njeni začetki segajo približno desetletje nazaj, ko je začela z igranjem kitare. Po prvih nastopih v sklopu šolskih prireditev je hitro doživela preboj na večje odre. Pri šestnajstih je skupaj z Robertom Vatovcem nastopila kot kitaristka na Melodijah morja in sonca ter osvojila 10. mesto. Že nekaj let pa je njena največja strast rap. Napisala je že več kot 40 pesmi, predvsem v slovenščini, tuja pa ji nista niti angleščina in španščina. Njene pesmi izražajo družbeno kritiko kar se tiče tehnologije, interakcije med mladimi, neenakosti, diskriminacije, poleg tega pa so ji blizu tudi tematike v povezavi z družino, odraščanjem, ljubeznijo, prvimi življenjskimi razočaranji, umetnostjo … Njen največji mentor je izolski reper Drill, ki jo je veliko naučil o ustvarjanju rap glasbe. V letu 2018 sta začela tudi skupaj nastopati. Mia je tako nanizala že več kot 30 koncertov po celi Sloveniji. Sprva je začela kot back vokalistka, a so njena izjemna odrska prezenca, karizmatičnost in relativno velik bazen že dokončanih avtorskih pesmi (Sodobni sistem, Pusto, Pleši z mano, Smaragdi, Bonjour, Cele noči …) poskrbeli, da je Masayah na koncertih začela izvajati tudi svoje pesmi. Trenutno je v fazi snemanja svojega prvega rap albuma, ki bo izšel še letos, na njem pa bo med 12 in 14 pesmi. Po izdanem albumu si želi še več časa vzeti tudi za akustično glasbo. Njen dolgoročen cilj je ta, da postane uveljavljeno ime na slovenski glasbeni sceni, poslušalce pa navdihniti z relevantnimi in kvalitetnimi besedili, pri tem pa širiti pozitivno energijo in sporočilo, da je vsakršno drugačnost potrebno sprejemati brez predsodkov in stereotipov.

HEAVENIX

Skupina HEAVENIX prihaja s slovenske Istre. Skupino sestavljajo Boštjan Andrejc – Bushy (kitara, vokal), Denis Horvat ( klaviature), Patrick Vlačič (bas kitara, vokal) in David Morgan (bobni). Prekaljeni glasbeniki, ki so vedno delovali v ozadju slovenske glasbene scene, praktično so bili zraven pri vseh pomembnejših dogodkih. Kot del skupine Terra Mystica so leta 1998 pobrali 2 Zlata petelina, leta 2000 bili spremljevalni bend Tinkare Kovač, od leta 2000 do 2003 bili spremljevalni bend Jana Plestenjaka, posneli en kup plošč z različnimi izvajalci, tako domačimi kot tujimi, sodelovali v različnih projektih in bendih (Terra Mystica, Night Jump, Skunk Funk, Areia, Janez Bončina-Benč, Avtomobili, Katrinas, Tinkara Kovač, Jan Plestenjak, Ivana Spagna). Njihov repertoar obsega različno glasbo od rocka do funka, na katerem boste težko zasledili uspešnice top lestvic, ampak predvsem legendarne komade v privlačnih preoblekah, nastopi pa so prežeti z vrhunsko interpretacijo in pozitivno energijo.

(Ogledano skupaj: 356, današnjih ogledov: 1)

Morda vam bo všeč tudi...