Obisk gasilcev in vaje evakuacije v podružnični šoli in vrtcu Sveti Peter

V mesecu oktobru (dne 13.10.2022) smo v podružničnem vrtcu in šoli Sveti Peter izvedli vaje evakuacije. Sprožili smo alarm, nakar so otroci prvega in drugega starostnega obdobja ter učenci prve triade Osnovne šole naredili kolone s svojimi vzgojiteljicami oz. učiteljicami in stekli iz ustanove skozi najbližji izhod. Pri tem smo upoštevali evakuacijski načrt. Pred vrtcem in šolo smo se prešteli in ugotovili ali smo vsi uspeli ubežati namišljenemu požaru.

Na travniku v bližini vrtca in šole pa so nas pričakali gasilci s svojo opremo in s svojimi prevoznimi sredstvi. Razkazali so nam gasilski kamion in gasilsko terensko vozilo. Opisali so nam svoj poklic ter svojo opremo, ki jo potrebujejo za opravljanje svojega poklica. Vsak izmed predšolskih otrok je imel možnost splezati v gasilski kamion in pokukati, kaj se v njem skriva. Za konec smo opazovali gašenje ognja. Pogumni učenci prve triade so si na glavo nadeli gasilsko čelado in oblekli gasilsko opremo ter se preizkusili v gašenju ognja. Prav tako smo lahko opazovali učiteljice in vzgojiteljice, ki so prav tako uspešno pogasile ogenj.

Tako otroci vrtca kot učenci Osnovne šole so pokazali veliko zanimanja za poklic gasilca in bili navdušeni nad vsem predstavljenim.

Gasilcem iz prostovoljnega gasilskega društva Nova vas se iskreno zahvaljujemo za prijaznost in njihov čas, ki so nam ga namenili.

Lori Kosič

(Ogledano skupaj: 196, današnjih ogledov: 1)

Morda vam bo všeč tudi...