Posebni dnevi na POŠ Sveti Peter

Od srede, 20.9., pa do petka, 22.9. so imeli prvošolčki iz Sv. Petra posebne dneve, saj so bili njihovi sošolci drugošolci v ŠVN.
V sredo smo se tako pridružili učencem 1.a razreda z matične šole. V njihovi učilnici smo najprej prisluhnili poučni zgodbici o prometu, ki sta nam jo posredovala Kuža Pazi in njegova prijateljica. Ker je bilo zelo vroče, smo se na športni dan odpravili po poti med oljčnimi nasadi. Po pohodu smo si na šoli ogledali vse šolske prostore, torej knjižnico, zbornico, pisarne, jedilnico, telovadnico in atletsko stezo. Spoznali smo tudi zaposlene na šoli.
V četrtek smo ostali v Sv. Petru, kjer smo se veliko naučili o ohranjanju zdravja in zdravem načinu življenja. Ogledali smo si tudi lutkovno igrico na to temo, nato pa smo raziskovali gozd za našo šolo. Prav kmalu bomo tudi uredili šolski vrt, naše sadike že čakajo.
V petek smo imeli naravoslovni dan na temo “morje”. Z avtobusom smo se odpravili v Piran. Med hojo po starih mestnih ulicah smo si ogledovali hiše, spoznavali znamenitosti, kot npr. Tartinijev trg in Tartinijevo rojstno hišo, na zelenjavnem trgu smo pri branjevcu spoznavali vrste zelenjave, videli smo tudi čudovito zgradbo glasbene šole ter Prvomajski trg. Ko smo prišli čisto na konec Pirana, smo na plaži spoznavali morske alge, školjke, polže in rake. Nato smo odšli v Akvarij Piran, kjer smo videli veliko lepih in zanimivih živali, v Muzeju školjk pa smo si ogledali hišice polžev in školjk. Po slastnem sladoledu smo se odpravili domov.
 
Učiteljica Marjeta Blagojević
 
(Ogledano skupaj: 230, današnjih ogledov: 1)

Morda vam bo všeč tudi...