Tradicionalni slovenski zajtrk
V petek, 17. novembra 2023, bomo v šoli obeležili dan slovenske hrane. Namen projekta je ozaveščanje otrok in njihovih staršev o pomenu zdravega zajtrka, o prednosti lokalne hrane. Dan bomo začeli z okusnim zajtrkom, pripravljenim z lokalnimi dobrotami. Mize bodo obložene s kruhom, maslom, medom, mlekom in z jabolki iz bližnjega sadovnjaka. V šolski jedilnici bo čebelar predstavil pomen čebelarstva.
Tema letošnjega slovenskega tradicionalnega zajtrka je: »Kruh za zajtrk – SUPER DAN!«
V jedilnici bo razstava otroških likovnih izdelkov. Pridružil se nam bo tudi čebelar iz Padne.
Hrana nam tekne veliko bolje, če jo uživamo v prijetni družbi družine, sošolcev, sodelavcev, prijateljev … Za skupno mizo si naberemo pozitivno energijo, privzgajamo si zdrave prehranjevalne navade in se dobro počutimo. Zato vas vabimo na skupni zajtrk v šolsko jedilnico: 07.15 – 07.45 – zaposleni Vsem želimo dober tek v dobri družbi.Učenci in delavci šole |