Javni poziv za izposojo računalniške opreme

Spoštovani starši.

Javni štipendijski, razvojni, invalidski in preživninski sklad Republike Slovenije je v juliju 2024 na svoji spletni strani objavil nov Javni poziv za dodelitev računalniške opreme v izposojo v letu 2024. Na voljo so še prenosni računalniki v izposojo, ki so namenjeni najbolj ranljivim skupinam prebivalstva.

Upravičenci do izposoje
Na 2. javni poziv se lahko prijavijo vlagatelji, ki na dan objave javnega poziva izpolnjujejo oba spodnja pogoja:

  • je upravičen do otroškega dodatka, uvrščen v PRVI ali DRUGI dohodkovni razred oziroma je rejnik z denarnim prejemkom v višini otroškega dodatka, kot je določen za najnižji dohodkovni razred za prvega otrok (podatek o dohodkovnem razredu lahko upravičenci preverijo na odločbi CSD-ja ali preko aplikacije Vpogled v pravice iz javnih sredstev;
  • imajo vsaj enega otroka, ki je vključen v osnovnošolsko izobraževanje.

Vlagatelji, ki so oddali vlogo na 1. Javni poziv za dodelitev računalniške opreme v izposojo za leto 2024, in so prejeli negativno odločbo, ali še niso bili obveščeni o izidu postopka obravnave vloge, lahko ponovno vložijo vlogo na 2. Javni poziv za dodelitev računalniške opreme.

Rok za oddajo vloge: do 23. 8. 2024

Oddaja vloge
Na vlogi je potrebno izpolniti vsa obvezna polja, jo podpisati in poslati po pošti ali vložiti osebno na naslov: Javni štipendijski, razvojni, invalidski in preživninski sklad Republike Slovenije, Dunajska cesta 20, 1000 Ljubljana. Na kuverti naj bo pripis: »Vloga za 2. javni poziv MIRO«. Vlagateljem svetujemo oddajo vloge s priporočeno pošto. Vloge, poslane po e-pošti, NE bodo obravnavane.

Povezava do vloge: https://www.srips-rs.si/storage/app/media/RAZPISI/356%20-%20MIRO/Popravek%2015.7.2024/JP%20-%20356%20Vloga%20MIRO%20dopolnjena%202%20POZIV.pdf

Računalniško opremo dobi vlagatelj, ki izpolnjuje pogoje, v izposojo. Ko bo knjigovodska vrednost računalnikov enaka nič, bo sklad izdal nove odločbe in bodo računalniki prešli vlagateljem v trajno last.

Na družino pripada izposoja 1 računalnika.
Starš oziroma zakoniti zastopnik lahko odda samo eno vlogo, ne glede na število otrok, vključenih v osnovno šolo. Prav tako lahko le eden od staršev odda vlogo, ne moreta je oddati oba. Enako velja tudi za rejniške družine, ki ne glede na število rejencev prejme 1 računalnik.

Več informacij:
Javni poziv in vlogo najdete na spletni strani sklada: https://www.srips-rs.si/vsi-razpisi/razpis/javni-poziv-za-dodelitev-racunalniske-opreme-v-izposojo-v-letu-2024-2-javni-poziv.
Telefon: 01 43 41 511
E-mail: miro@sklad-kadri.si

(Ogledano skupaj: 9, današnjih ogledov: 1)

Morda vam bo všeč tudi...