Iz vrtca in šole kar z gasilskim tovornjakom

V četrtek, 12. 9. 2024, smo bili deležni izrednih razmer, saj sta neurje in obilno deževje, povzročili težave tudi v Sečovljah.  Zaprtih je bilo nekaj cest, večji del Sečoveljske doline, tudi cesta, ki vodi proti mejnemu prehodu Sečovlje, zato je bilo staršem, ki živijo za državno mejo onemogočeno, da bi prišli po svoje otroke.  

Kljub izrednim razmeram smo hitro našli rešitev. V sodelovanju z učiteljico Sandro, ki je operativna gasilka in ob pomoči PGD Sečovlje smo organizirali varen prevoz učencev do državne meje, kjer so jih lahko prevzeli starši.

Za učence je bila to zagotovo nepozabna izkušnja – domov iz šole so jih namreč peljali pravi gasilci v gasilskem tovornjaku! Dogodek, ki je sprva vzbujal skrb, se je s pomočjo predanih gasilcev spremenil v prijetno doživetje, ki bo učencem zagotovo ostalo v lepem spominu.

Ob tem bi se radi zahvalili vsem prostovoljnim gasilcem in učiteljici Sandri za hitro in učinkovito pomoč. Ponovno so dokazali, kako pomembna je solidarnost in pripravljenost pomagati v težkih trenutkih. Vsem, ki jih je to neurje huje prizadelo, pa želimo, da se jim življenje čim prej povrne na normalne tire.

(Ogledano skupaj: 65, današnjih ogledov: 1)

Morda vam bo všeč tudi...