Teden mobilnosti v vrtcu

Pred nami je teden mobilnosti, ki nas opominja na pomembnost prometne vzgoje in varnosti, še posebej pri otrocih, ki so med najbolj ranljivimi udeleženci v prometu. Otroci so zaradi svoje naravne radovednosti, neizkušenosti in pomanjkanja presojanja situacij pogosto izpostavljeni nevarnostim. Njihova varnost je v veliki meri odvisna od nas odraslih, ki z zgledom in odgovornim ravnanjem prispevamo k varnejšemu prometu. Pomembno je, da otroke poučimo o pravilnem ravnanju v prometu. Prav tako je ključnega pomena, da vozniki upoštevajo otrokovo nepredvidljivost in jim vedno namenijo dodatno pozornost.

V vrtcu namenimo veliko časa in dejavnosti prometni vzgoji, še posebej septembra. Ob tednu mobilnosti bomo z otroki izvajali prometne gibalne didaktične igre, skupaj bomo plesali, peli, ustvarjali in se igrali promet ter bili na sprehodih v okolici vrtca. Naslednji teden bomo izvedli akcijo V vrtec in domov grem raje peš, s katero spodbujamo trajnostno mobilnost. Ob dnevu brez avtomobila pa bomo v ponedeljek, 23.9.2024, na prvi jesenski dan, organizirali popoldanski pohod s starši.

Otroke na vsakem koraku opominjamo na nevarnosti in spoznavamo, kako pomembna je previdnost, ko smo udeleženi v prometu.

(Ogledano skupaj: 29, današnjih ogledov: 7)

Morda vam bo všeč tudi...