Svetovni dan hoje

Svetovni dan hoje v znamenju prvega koraka k zdravju in trajnosti

NIJZ ob svetovnem dnevu hoje poudarja pomen hoje za krepitev zdravja in telesne pripravljenosti. Za obeležitev tega dneva NIJZ predlaga sprehod, poučen pohod po gozdnih poteh in raziskovanje rastlinskega sveta, tekmovanje v hoji ter udeležbo na pohodih in drugih dogodkih v lokalni skupnosti.

Hoja je najpreprostejša oblika telesne dejavnosti, saj zanjo ne potrebujemo nobenih posebnih pripomočkov in načrtovanja. Pomembna je le primerna obutev, prilagojena glede na okolje, zahtevnost terena in vreme. Hodimo lahko po opravkih, po stanovanju, do službe, šole ali pa gremo na sprehod, kjer je edini cilj hoje, da smo telesno dejavni. S hojo pa ne krepimo le našega zdravja, temveč prispevamo tudi k čistejšemu okolju in manjši porabi goriv in energije, so na spletni strani zapisali na Nacionalnem inštitutu za javno zdravje (NIJZ).

V vrtcu smo ta dan  obeležili z gibanjem v naravi. Najmlajši so se sprehodili po bližnji okolici, starejši otroci pa s pohodom na Krog. Tudi v enoti Sveti Peter so dan obeležili s pohodom.

Tanja Mozgan Imperl

(Ogledano skupaj: 35, današnjih ogledov: 1)

Morda vam bo všeč tudi...