Turizmu pomaga lastna glava

Učenci turističnega krožka in izbirnega predmeta turistična vzgoja se od šolskega leta  2004/2005 skoraj vsako leto prijavimo na razpis projekta Turizmu pomaga lastna glava, ki ga organizira Turistična zveza Slovenije za učence osnovnih šol. Namen je vzgajati mladino v duhu turizma, iskati nove možnosti za bogatitev turističnih ponudb ter videti lepote lastnega kraja.

Na tem projektu smo prvi dve nalogi predstavili s seminarsko nalogo: Soline – naš biser in Golf povezuje. Za ti dve tekmovanji smo poleg stojnic s turistično ponudbo predstavili svoje delo tudi preko igric, ki sta bili resnično dobri.

Naslednja leta je predstavitev z igrico odpadla, kar je nekoliko olajšalo priprave na ta osnovnošolski projekt. Tako smo naslednje naloge: Čudežna voda, Moč solinarjev je v zdravi prehrani in Na Krog nismo pozabili, s teboj se bomo prenove veselili predstavili le preko seminarskih nalog in stojnic. Vsakič smo bili zelo uspešni in smo dosegli srebrno priznanje s strani TZS. S strani obiskovalcev pa smo bili kar dvakrat nagrajeni z zlatim priznanjem.

Zelo smo veseli, ker nam ob realizacijah naših idej vedno pomagajo domačini ter ožja in širša skupnost. Podporo smo vedno dobili s strani Solin d.o.o., KPSS, KS Sečovlje, Občine Piran in drugih delovnih organizacij; med njimi najpogosteje Life class.

Letos je  tema 27. festivala TPLG: POTUJ Z JEZIKOM. Mi smo izdelali nalogo, na katero smo ponosni. Ker smo v delo vložili veliko truda in dobili s prevajanjem pomoč tudi s strani učenk, ki dobro obvladata angleški jezik. Udeleženci krožka se zahvaljujem prav vsem, ki so nam in nam še bodo pomagali, da bomo delo speljali do konca.

Učiteljica, ki vodi turistični krožek in izbirni predmet, pa želi ob tej priložnosti pohvaliti avtorice naloge ter hkrati vse učence, ki sodelujejo v krožku preko šole ali TD Taperin Sečovlje.

Vodja projekta na šoli: Neli Romanello


PROJEKTNO – TURISTIČNE NALOGE

šolsko leto 2020/21: Mikena pinca za dosti gušta

šolsko leto 2018/19: Spominek mojega kraja – glinena solnica, Solni cvet – dragulj

šolsko leto 2016/17: Potujmo z boškarini in maonami

šolsko leto 2014/15: Solinarske štorijeJe kdo videl gaverLov na bižateNastanek solinSečoveljski rovpesem Sečoveljski rov

šolsko leto 2012/13: Naj vonja po Istri


Objava v katalogu TZS

(Ogledano skupaj: 989, današnjih ogledov: 1)