Teden otroka

Teden otroka je potekal od 5. 10. do 11. 10. 2020, na temo »ODGOVOR JE POGOVOR«. V letošnjem letu se ta teden povezuje s TOM telefonom, ki praznuje 30 let svojega delovanja. Odgovor je pogovor je tako tema, ki združuje praznovanje obletnice TOM telefona in Teden otroka.

V vrtcu Sečovlje in podružnični enoti vrtca v Svetem Petru smo pripravili pestre in bogate dejavnosti za otroke, po skupinah, saj se zaradi situacije in določenih ukrepov nismo smeli združevati in družiti med seboj.

Vsaka skupina je po vnaprejšnjem dogovoru kateri dan, obiskala »jesenkote« v garderobi; to so leseni možički, ki smo jih skupaj okrasili, jim prinašali jesenske plodove, se ob njih razgibavali, jim peli jesenske pesmice, ob njih brali in poslušali pravljice, plesali in rajali.

Vzgojiteljice so na nivoju skupine pripravile lutkovno igrico po želji in jo zaigrale otrokom. Teden smo posvetili in namenili jezikovnim dejavnostim (pripovedovanje, pogovor, petje, razlaga, samostojni govor ali nastop otrok pred skupino,…).

Otroci so v vrtec prinašali različne jesenske plodove in sadje; ogledali smo si jih, poimenovali, razvrščali, se z njimi igrali, ustvarjali likovne izdelke, si iz njih naredili »čutno pot« ter okrasili vrtec.

Otrokom smo vzgojiteljice pripravile tudi sladko presenečenje – palačinke.

Teden je minil v malo drugačni obliki, kot do sedaj, a smo vzgojiteljice poskrbele, da je bilo otrokom lepo in prijetno ter da so se veliko naučili.

Zapisala: Alenka Bernat Cvetko

(Ogledano skupaj: 207, današnjih ogledov: 1)

Morda vam bo všeč tudi...