Obvestilo o izvajanju VIZ v vrtcu in šoli od 1. 4. dalje

Spoštovani starši!

Glede na sprejete sklepe Vlade RS z dne 28. 3. 2021, velja spremenjen Odlok o začasni prepovedi zbiranja ljudi v zavodih s področja vzgoje in izobraževanja ter univerzah. V  skladu z odlokom, bodo vrtci delovali v zmanjšanem obsegu, ki zagotavlja nujno varstvo,  vzgojno-izobraževalno delo za vse učence od 1. do 9. razreda osnovne šole pa bo potekalo na daljavo, v okolju Microsoft Teams

 

DELOVANJE VRTCEV

Vrtec bo deloval v zmanjšanem obsegu, ki zagotavlja nujno varstvo otrok,  katerih oba starša ali eden od staršev, ki je samohranilec, sta zaposlena v sektorjih kritične infrastrukture, določenih v 4. členu Zakona o kritični infrastrukturi (Uradni list RS, št. 75/17), v zavodih s področja vzgoje in izobraževanja, zavodih s področja socialne varnosti, v Slovenski vojski in Policiji. Odprta bo le enota v Sečovljah.

Zaposlitev se ugotavlja na podlagi potrdil delodajalcev.

Starši, katerih otroci vrtca ne bodo obiskovali, bodo plačila oproščeni.

 

IZVEDBA NUJNEGA VARSTVA ZA UČENKE IN UČENCE V PRVEM TRILETJU OŠ 

Odlok Vlade RS določa tudi izvedbo nujnega varstva za učenke in učence v prvem triletju, za tiste učenke/učence,  katerih oba starša ali eden od staršev, ki je samohranilec, sta zaposlena v sektorjih kritične infrastrukture, določenih v 4. členu Zakona o kritični infrastrukturi (Uradni list RS, št. 75/17), v zavodih s področja vzgoje in izobraževanja, zavodih s področja socialne varnosti, v Slovenski vojski in Policiji.

Zaposlitev se ugotavlja na podlagi potrdil delodajalcev.

Tudi na OŠ Sečovlje bomo organizirali nujno varstvo za učence 1. VIO le na matični šoli v Sečovljah. Varstvo bo potekalo od 8. do 16. ure. Za otroke bo organizirana šolska prehrana.

Učenci, ki so upravičeni subvencioniranega kosila, lahko v času izobraževanja na daljavo kosilo naročite in po dogovoru prevzamete v šolski kuhinji. Naročilo pošljete preko e-pošte kuhinja@ossecovlje.si oz. pokličete po telefonu na  05 67 12 603.

Zaradi nemotene organizacije nujnega varstva, vas prosimo, da priloženo prijavnico učenca za nujno varstvo izpolnite in pošljete razredniku, do 31. 3. 2021, do 8. ure. Potrdilo delodajalca pa lahko pošljete do četrtka, 1. 4. 2021.

Želimo vam lepe in mirne velikonočne praznike.

PRILOGI:

POTRDILO DELODAJALCA o upravičenosti do nujnega varstva otrok (vrtec, šola)

PRIJAVNICA za nujno varstvo učencev 1. VIO (šola)

(Ogledano skupaj: 135, današnjih ogledov: 1)

Morda vam bo všeč tudi...