Duelli di spade

Duelli di spade, buffe parrucche e un simpatrico diavoletto sono gli ingredienti di questo coinvolgente racconto di parole, immagini e musica dedicato ai bambini, con la musica di Giuseppe Tartini. Un viaggio tra Pirano e Padova, per conoscere un vero acrobata del violino con l’animo di uno spadaccino!

Ob obletnici rojstva skladatelja in violinista Giuseppe Tartinija, so italjanske skupnosti na obali, učence 5. razredov naše šole, povabile na glasbeno-animacijsko doživetje v Avditorij Portorož z naslovom: TARTINI VIOLINISTA SPADACCINO.

Glasbeniki l’Orchestra l’Arte dell’arco di Padova so učence preko Tartinijeve glasbe popeljal po zgodbi njegovega življenja, prirejeni po istoimenski knjigi avtorice E. Garilli.

Potovali smo od Pirana do Padove, spremljali Tartinijevo rast, ustvarjanje in njegovo ljubezen do glasbe in violine. V ozadju so glasbenike spemljale zanimive animacije, ki so bile kot most med daljno preteklostjo pred 330. leti in moderno sedanjostjo, ki je preko glasbe še vedno enako živa in aktualna.

Učenci so, polni zanimivih vtisov in prijetnega doživetja, ki je bilo predstavljeno v italjanskem jeziku, stopili za trenutek v življenje velikega umetnika, ki je svojo življenjsko pot začel zelo blizu nas, v Piranu.

Učiteljica Agata Trontelj

(Ogledano skupaj: 286, današnjih ogledov: 1)

Morda vam bo všeč tudi...