Decembrsko dogajanje na podružnici v Sv. Petru

Na podružničnem vrtcu in šoli v Sv. Petru smo se že novembra začeli pripravljati na veseli december.
Najprej smo povabili starše, da so nam pomagali okrasiti prostore. Druženje je bilo zabavno, otroci in starši pa zelo pridni.
V dopoldanskem času so tako otroci kot šolarji okrasili jelke na hodnikih, nato pa naredili novoletne voščilnice in ostale okraske za prodajo na novoletni tržnici. Tam smo si lahko tudi izmenjali oblačila in knjige. Zbirali smo tudi odeje in hrano za živali v Zavetišču Sv. Anton.

Vrtčevski otroci so na druženje posebej povabili tudi none in nonote, ter jim pripravili krajši nastop.
Obiskala sta jih je tudi Babica Zima in Dedek Mraz.
Vzgojiteljice so otrokom uprizorile čudovito lutkovno igrico, medtem ko so učenci pravljičnega krožka zaigrali z igrico “Božične potičke za vse”. Z njo so nastopili tudi pred starši.
Na zadnji dan pred počitnicami smo se veliko družili med seboj. Skupaj smo “šli v kino” in si v eni od učilnic ogledali praznično risanko, nato je sledila tombola, kjer so otroci in učenci z žrebom dobili (rabljene) igrače ali knjige. Darilc so bili veseli – za nekoga stara stvar je za drugega nova, saj je še ni imel, s tem pa tudi prispevamo k varovanju okolja. Ta december je bil res prazničen, skupaj pa se imamo prav lepo.

V imenu vzgojiteljic in učiteljic zapisala Marjeta Blagojević

(Ogledano skupaj: 109, današnjih ogledov: 1)

Morda vam bo všeč tudi...