Veseli december v vrtcu Sečovlje

Mesec december je bil nadpovprečno topel mesec. Temperature v naši okolici so bile podobne bolj jesenskim kot zimskim. Na razigrane otroške obraze to ni prav nič vplivalo. Letos so bili starši z otroki aktivno vključeni v okrasitev našega vrtca. Dobili so prav posebno nalogo. Z otroki so doma naredili različno velike škratke iz različnih materialov in jih prinesli v vrtec. Tako je vrtec postal škratkova dežela. Pravljično smo vstopili v mesec december in nestrpno smo pričakovali obisk dobrih mož.

Prvi mož Miklavž, nas je obiskal in nam v nogavicah pustil nekaj dobrot. Nato smo se razveselili obiska babice Zime, da prežene jesenske dni in nam prinese hladno zimo. Živalim je naredila tople kožuhe in z otroki je zapela nekaj zimskih pesmi. Zelo smo se razveselili moža s sivo kučmo in belo brado. Skupaj smo zapeli nekaj pesmi in mu zaupali nekaj skritih želja. V igralnicah so nas pod smrečico čakala darila, ki smo jih z veseljem odvili in sledila je igra z novimi igračami.

Ogledali smo si veliko gledaliških in lutkovnih predstav. Ob soju svečk so otroci ob slikah in lutkah poslušali pripovedovanje pravljic. Poleg pravljičnih dni smo imeli tudi praznični kino. Ogledali smo si risanke s praznično vsebino.

Pozabili nismo niti na naše najdražje. Za none in nonote smo pripravili čajanko. S petjem in plesom smo jim pričarali nasmehe na obraz. Starše smo povabili na Škratkov pohod s svetilkami in jih na cilju razveselili s petjem, toplim čajem in sladkimi dobrotami, ki smo jih sami pripravili v vrtcu. Bilo je res čarobno.

Predšolski otroci so s svojim kratkim programom razveselili tudi starejše občane v domu upokojencev v Luciji.

Mesec rajanja in veselja smo zaključili s slovesnim kosilom, ki so ga pripravili kuhar in kuharice. S polnimi želodčki in lepimi dogodivščinami smo zakorakali v novo leto.

Nina Jankovič

(Ogledano skupaj: 157, današnjih ogledov: 1)

Morda vam bo všeč tudi...