Dogajanje na podružnici Sv. Peter

8. aprila smo na podružnični šoli v Svetem Petru priredili Zajčkov tek, ki je združil otroke iz vrtca in šolarje. Otroci so tekmovali po starostnih skupinah oz. razredih. Zmagovalci oz. prvi trije so seveda dobili medalje, prav vsi pa so dobili pohvalo za ves trud in dobro voljo, ki so jo ob tem izkazali.
23. aprila je bil v telovadnici Zaključek bralne značke, in sicer za vse tiste učence, ki so pridno pripovedovali pravljice in pesmice ter opravili bralno značko. Obiskal nas je vsesplošni umetnik Andrej Rozman – Roza, katerega pravljice (npr. Balon velikon in druge) ter hudomušne pesmice z zanimivo izbiro besed in rim so nam bile že med poukom izredno všeč. Naš gost je prav vsakemu učencu tudi osebno čestital.
7. maja so učenci 1. in 2. razreda končno zasejali šolski vrt. Med letom je bilo namreč precej deževno in mokro, zato nam je vrtiček znova prekopal prijazni sosed. Tudi pri pouku se veliko ukvarjamo z rastlinami, zdaj pa bomo lahko v živo opazovali, ali in pod kakšnimi pogoji bodo naše rastline na vrtu tudi zrasle. Vsi upamo, da bo kakšen pridelek še pred začetkom poletnih počitnic!
8. maja smo imeli kulturni dan. Srečali smo se z učenkami Strunjanske podružnice OŠ Lucija. Že na postaji smo jih pričakali z gostoljubno pesmico, ki so jo sami sestavili učenci 3. razreda. Po ogledu naših prostorov ter kratki pripovedi o zgodovini šole, smo obiskali tudi obe skupini vrtca. Starejša skupina nam je pod vodstvom vzgojiteljice Tanje, Lori in Brigite pripravila kratek nastop. Naključje je hotelo, da je avtor pesmi o nonah ravno mož ene od Strunjanskih učiteljic, ki so bile prisotne! S to pesmijo (in še nekaterimi drugimi) so se predstavili na prireditvi, ki jo je vrtec pripravil v petek, 10. maja v Padni. Šolarji iz obeh podružnic smo se nato odpravili v Tonino hišo, ki so nam jo prijazno razkazali in povedali marsikaj o zgodovini našega kraja. Po veselem druženju komaj že čakamo drugo leto, ko bomo lahko Strunjančanom vrnili obisk.
10. maja pa smo šolarji odšli v Avditorij Portorož na ogled prostorov glasbene šole Koper (oz. podružnice Piran). Tam so nam prijazno predstavili tudi vse skupine inštrumentov, nekatere še posebej podrobno, tako da smo se navdušili nad poukom glasbene šole. Nekateri otroci in učitelji GŠ pa so nam pripravili tudi kratek nastop in nas s tem še bolj prepričali k vpisu.

Zapisala Marjeta Blagojević

(Ogledano skupaj: 87, današnjih ogledov: 1)

Morda vam bo všeč tudi...