projekt Rastem s knjigo

V okviru projekta Rastem s knjigo smo tudi letos obiskali Mestno knjižnico Piran. Nacionalni projekt spodbujanja bralne kulture med mladimi imenovan Rastem s knjigo izvaja Javna agencija za knjigo  (v sodelovanju s splošnimi knjižnicami, slovenskimi osnovnimi in srednjimi šolami, z osnovnimi šolami s prilagojenim programom, zavodi za vzgojo in izobraževanje otrok in mladostnikov s posebnimi potrebami ter z osnovnimi in s srednjimi šolami v zamejstvu). V osnovnih šolah letos poteka že enajstič.

Projekt poleg motiviranja šolarjev za branje in obiskovanje splošnih knjižnic, spodbuja domače ustvarjalce mladinskega leposlovja in založnike za večje vključevanje le teh v založniške programe za mladino.

Po raziskavah in izkušnjah zasledimo, da zanimanje za branje in količina prebranega pri otrokovi starosti približno dvanajstih let upade. Tako vsako leto s sedmošolci v okviru nacionalnega projekta Rastem s knjigo obiščemo splošno knjižnico.

1. 2. nas je v Mestni knjižnici Piran pričakala knjižničarka Nada Leban in nas prijazno sprejela. Najprej nam je predstavila knjižnico in njene dejavnosti. Preko odličnega animiranega filma smo poglobili znanje o postavitvi knjižničnega gradiva. Sledil je še krajši predstavitveni film letošnjega pisatelja in knjige, ki so jo letos sedmošolci prejeli v dar, in sicer Kit na plaži pisatelja Vinka Möderndorferja. Učenci so tudi uspešno rešili prva dva sklopa Slovenskega knjižnično – muzejskega Mega kviza, ki je letos posvečen morju.

Zahvaljujemo se Mestni knjižnici Piran in gospe Nadi Leban za prijazen in poučen program ter knjižni dar.

mk piran

(Ogledano skupaj: 226, današnjih ogledov: 1)

Morda vam bo všeč tudi...