Slovenski kulturni praznik

Prešernov dan (s polnim uradnim imenom Prešernov dan, slovenski kulturni praznik) je osrednji slovenski kulturni praznik in državni praznik – dela prost dan v Republiki Sloveniji, ki ga praznujemo na 8. februar, smrti največjega slovenskega pesnika Franceta Prešerna.
Tako kot vsako leto smo tudi letos teden pred praznikom kulture obogatili z različnimi dejavnostmi na to tematiko. Tako v vrtcu Sečovlje, kakor v podružnici Sveti Peter smo se v skupinah otrok, starih 3–6 let, pogovarjali o našem največjem pesniku dr. Francetu Prešernu, njegovih delih ter poslušali slovensko himno.
Z otroki smo se pogovarjali o tem, s kom doma berejo, kje berejo in kakšne pravljice ali deklamacije so jim všeč. Izbrali so si slikanico in jo pripovedovali prijateljem ter se nato izmenjali. Vzgojiteljice smo teden posvetile knjigi, kulturi branja in veselja ob poslušanju pesmi. Otrokom smo predstavile tudi našega slovenskega pesnika Toneta Pavčka, ki je v času svojega življenja zadnja leta preživljal tudi na obalnem koncu, na Seči. Spoznali smo nekatera njegova dela, naredili razstavo njegovih knjig ter se s pomočjo slikopisa naučili pesem Svet.
Na hodniku pred igralnicami smo naredili knjižni kotiček z izbranimi deli našega slovenskega pesnika Toneta Pavčka.

(Ogledano skupaj: 175, današnjih ogledov: 1)

Morda vam bo všeč tudi...