22. april – Svetovni dan Zemlje

Dan Zemlje je letni dogodek, ki se praznuje 22. aprila. Na ta dan se odvijajo dejavnosti za osveščanje glede varovanja okolja na Zemlji. Prvi Dan Zemlje je bil 22. aprila 1970 in ga zdaj koordinira globalna mreža Dneva Zemlje. Dogodek vsakoletno obeležujejo v več kot 192 državah, med njimi tudi Slovenija.

Vzgojitelji preko celega leta spodbujamo otroke k skrbi za naravo, k odgovornemu ravnanju z odpadki, k varčevanju s pitno vodo, varčevanju z energijo ter k odgovornemu in spoštljivemu odnosu do živali in rastlin.

Ker imajo drevesa v slovenski kulturi posebno mesto smo si vzgojitelji za obeležitev Dneva Zemlje zadali cilj, da to izročilo pomagamo prenašati naprej na prihodnje generacije. Z otroki smo pred vrtec posadili drevo, ki je simbol naših krajev – oljko in s tem dolgoročno spodbudili k ohranjanju stare tradicije našega okolja. Dan smo zaključili s pobiranjem odpadkov v bližnji okolici vrtca, kjer so pomagali otroci skupine Zvezdic.

Sadiko oljke nam je podarila KZ Agraria Koper, z.o.o. in skupaj s predstavnico podjetja, go. Sonjo Zajc, smo jo posadili. Za donatorstvo in pomoč pri sajenju se iskreno zahvaljujemo.

Vzg. Tanja Mozgan Imperl

(Ogledano skupaj: 406, današnjih ogledov: 1)

Morda vam bo všeč tudi...