Ogled piranskega Akvarija

V petek, 16. 6. 2023 so se učenci 1.a razreda, v spremstvu njihovih učiteljic odpravili na kulturni dan v Piran na ogled tamkajšnjega Akvarija.

Ob 7.30 smo se zbrali v matičnem razredu, razdelili malico in se kmalu za tem odpravili na avtobusno postajo, kjer smo počakali na prihod avtobusa. Z avtobusom redne linije smo na glavno avtobusno postajo prispeli ob 8.30. Nato smo se po ozkih uličicah tega mesta v lepi, strnjeni koloni sprehodili čez glavni trg, vse do piranske Punte, kjer smo se na hitro osvežili v našem morju. Po prijetni osvežitvi smo pomalicali in se odpravili nazaj proti glavnemu trgu, kjer smo si privoščili še zaslužen sladoled. Ker nam je dan postregel z lepimi temperaturami, smo se skrili v prijetno senco, kjer se je sladoled počasneje topil, mi pa smo lahko več časa uživali v njem.

Ob 11. uri smo se odpravili na ogled piranskega Akvarija. Za nekaj časa smo pozabili na zunanje temperature, saj so nas tamkajšnji prebivalci: različne ribe, raki, ožigalkarji, morski konjički, morske zvezde, murene, morska mačka, mali morski pes, jastog in drugi, za nekaj časa popeljali v skrivnostni podvodni svet.

Čas v piranskem Akvariju je hitro minil in že je je napočil čas, da se odpravimo nazaj proti glavni avtobusni postaji in nato z avtobusom nazaj na našo šolo. Med čakanjem na naš avtobus smo si čakanje popestrili s kratkimi nastopi »1.a ima talent«. Nam je čakanje hitreje minilo, marsikaterega mimoidočega pa smo z nastopi nasmejali in mu polepšali dan.

Ker smo se imeli ta dan tako lepo, smo učiteljice pozabile dan ujeti v fotoaparat. Slik torej nimamo, imamo pa spomine, ki bodo ostali za vedno.

Učiteljice 1.a

(Ogledano skupaj: 170, današnjih ogledov: 1)

Morda vam bo všeč tudi...