Čajanka za none in nonote v vrtcu Sveti Peter

V četrtek, 15. junija 2023, smo otroci in vzgojiteljice obeh skupin vrtca Sveti Peter v dopoldanskem času povabili na kratko druženje z nastopom otrok in pogostitvijo naše none, babice, nonote in dedke.

Na naše presenečenje se je vabilu odzvalo zelo veliko povabljenih, kar nas je še posebej razveselilo.

Najprej so se s kratkim pevskim in plesnim nastopom predstavili najmlajši otroci prve starostne skupine Morski ježki, potem so nam zapeli in zaplesali še Morski rakci. Naše občinstvo je bilo navdušeno nad svojimi vnuki in vnukinjami in jih nagradilo z velikim aplavzom. Tudi vzgojiteljice smo bile ponosne na vse otroke.

Otroci so ob koncu presenetili none še z risbicami. Sledila je pogostitev-okrepčali smo se s pijačo, sadjem, suhim sadjem in pecivom, ki so ga prinesle pridne none. Skupaj smo se malo podružili, poklepetali in se nato poslovili. Nekateri otroci so v dogovoru z vzgojiteljicami odšli z nonami domov, ostali smo šli na igrišče in se zabavali naprej.

Zdi se nam, da nas takšna medgeneracijska druženja še tesneje povezujejo med seboj, saj je pomembno, da se otroci od majhnega učijo pripadnosti družbi, sodelovanja z odraslimi in okoljem.

Alenka Bernat Cvetko

(Ogledano skupaj: 251, današnjih ogledov: 1)

Morda vam bo všeč tudi...